Rebecka Sretenovic

Kraft, Konsert, Kärlek och Påsklov!
Hejsan på er! 
 
Jag sitter som bäst på Silja Line tillbaka till Stockholm , efter ett fint påsklov i Finland! Jag har spenderat några dagar i underbara soliga Vasa där jag gav en musikalkonsert tillsammans med Markus Lytts och Richard Mitts, 2 duktiga etablerade skådespelare- och musiker. från Österbotten. Vi startade konceptet i höstas och gav nu vår andra konsert på Doo-bop Club " A night with songs from the greatest movies and musicals", en 2 timmars konsert med låtar ur musikal och filmvärlden! Det var en lyckad kväll med ett enormt stöd av lokalbefolkningen, och förstås min Sound-of Music och Lafo - familj alla samlade för att ta del av den konstnärliga atmosfären!
Efter en obligatorisk natt på Olivers Inn i Vasa bar det av ner till Pargas ett par dagar, för att spendera de sista lovdagarna med min kära syster och hennes fina sambo. Inte länge kvar nu så ska hon få sin förstfödda och jag bli moster, och jag älskar redan den lillingen så mycket så jag spricker!
 
Jag är enormt pigg på att skapa mina egna konstnärliga jobb. Det jag tycker är så underbart med att få en tid på denna "lekplats" som är världen, är att man kan bygga alla möjliga sorters sandkakor och på alla möjliga ställen också.. vad snackar jag om?... Jo! Nämligen att forma din verksamhet utefter det som ger dig kraft och mening. Det ger mig en sån enorm kraft att få dela med mig av min konstnärliga verksamhet med den finlandssvenska publiken, att få jobba på hemmaplan. Det finns en sån genuin och vacker samhörighet i svenskfinland som jag är väldigt mån om , och som är väldigt viktig för mig. Det är en enorm drivkraft att få komma hem och andas ut och bara vara jag, där jag är just nu i min personliga och konstnärliga utveckling, i en så kärleksfull och unik atmosfär. Jag är tacksam varje dag för att jag är finlandssvensk, och för varje år känner jag mer och mer att det är från er jag får min klaraste kraft för att orka fortsätta. 
 
Just nu är jag i ett skede av mitt liv där jag jobbar hårdare än någonsin på att blicka inåt, utforska den inre kraften och motorn. . När jag jobbar med mina innersta kreativa skapelser, med låtskriveri, musicerande, sång och dans skiner den kraften rakt igenom, som om man vore transparent. Det är som om världen slutar snurra, och det mest essentiella och viktigaste i livet blottas. Vi besitter alla en sådan inre kraft, men det gäller att stanna upp och blicka inåt för att förstå, att någonstans i oss alla finns den, som binder ihop allting i oss , sammanbinder allting vi gör till ett , och oss alla med varandra. Allting jag gör i livet, vill jag låta den energin skina igenom på ett eller annat sätt. Det finns inget annat alternativ.  Att vakna och vara tacksam för det som finns här och nu. Att hitta det vackra i ett stökigt rum eller en söndrig kaffekokare, och att varje dag fokusera på det man har istället för det man inte har.
Jag jobbar hårt för att utveckla mitt konstnärsskap, övar sång som en dåre och dansar 13 timmar i veckan på min Musikalartistutbildning. I flera år under alla mina utbildningar har jag ständigt varit i en miljö där man fokuserar på konstnärens alla brister och jobbat hårt för att utvecklas. Det är då man behöver påminna sig själv om det man har, vart man kommit och dyka inåt till den där poolen av orörd energi där allting ligger förankrat i den ursprungliga meningen med livet.  
 
Jag skall dyka djupare in i ämnet inom kort. Min kortfattade mening med just detta inlägg idag är: Stanna upp i vardagens praktiska och psykiska kaos, stilla sinnet och blicka inåt. Beskåda den innersta energin och kraften som du besitter, var sann mot den och låt den skina genom allt du gör, både stort och smått. Den är din vackraste resurs, den är du!
 
 
Gonatt mina vackra medmänniskor!